top of page

שירותי המשרד >

תכנון פרישה

מהם העקרונות החשובים בהליך תכנון הפרישה?

בשלב הראשון - מיפוי המקורות הכספיים שלכם. כל תכנון הליך פרישה מתחיל בריכוז מסודר של כל אפיקי החיסכון שצברתם במהלך השנים, וביניהם: קרנות הפנסיה וההשתלמות, קופות הגמל, פיקדונות, נכסים שבבעלותכם, ועוד.

בשלב השני - ניתוח כלל הצרכים העתידיים שלכם תוך לקיחה בחשבון של אתגרים שונים. היכולת לדעת להתאים את הקצבה הדרושה לכם בהתאם למאפיינים האישיים שלכם, תוך התחשבות במספר רב של תרחישי קיצון שונים, היא קריטית. בשלב הזה אתם נדרשים לראיית פני עתיד. סביר להניח שקו המחשבה שילווה אתכם הוא הרצון להישאר ברמת החיים הנוכחית גם בזמן הפרישה. במקביל, חשוב לקחת בחשבון מספר תרחישים שונים, כמו הידרדרות רפואית שלכם או של בן משפחה, עלייה ביוקר המחיה, שחיקת הכסף עקב אינפלציה וגם תוחלת חיים ארוכה.


בשלב השלישי – קבלת החלטה סופית כמה קצבה למשוך, באיזה מסלול פרישה, כמה כספים להוון (למשוך במזומן) וכמובן הגשת מסמכים למס הכנסה בהתאם לכל ההחלטות שהתקבלו, במטרה לקבל הטבות מס באמצעות "קיבוע זכויות".
 

מהו קיבוע זכויות?
במסגרת תיקון 190 נקבע שאם הגעתם לגיל הזכאות, באפשרותכם לבצע הליך של קיבוע זכויות מול רשויות המס, שיאפשר ליהנות מפטור ממס הכנסה על סכום מסוים מהקצבה לה אתם זכאים. התהליך כולל מילוי של טופס 161 ד', במסגרתו אתם מציינים כיצד תרצו לממש את הפטור. לרשותכם עומדות 3 אופציות: משיכת כספי הפיצויים החייבים בפטור ממס, היוון כספי תגמולים קצבתיים, או פטור על קצבת הפנסיה החודשית. כמובן שאפשר גם לשלב בין כל האופציות. 
ההחלטה כיצד לשלב ומה נכון ביותר ללקוח היא לב ליבו של הליך תכנון הפרישה.

bottom of page