top of page

שירותי המשרד >

פנסיה וקופות גמל

קיימים שני הבדלים עיקריים בין חיסכון פנסיוני לבין חיסכון רגיל:

  1. בחיסכון פנסיוני רוב הכסף מופקד על חשבון המעסיק, בעוד שבחיסכון רגיל החוסך מפקיד בעצמו את מלוא הכסף.

  2. חיסכון רגיל נזיל בכל רגע. כלומר, הוא עשוי להיפרע בטווח הקצר. לעומתו חיסכון פנסיוני נועד לטווח הארוך. קרן השתלמות ניתן למשוך לאחר 6 שנים בלבד ושאר החסכונות הפנסיונים מיועדים לגיל הפרישה בלבד (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וקופת גמל).

ייחודיות זו של חיסכון פנסיוני לטווח הארוך, אשר ברובו אינו משולם על ידי החוסך,  גורמת לכך שישנה נטייה רבה להתעלם מחיסכון זה. חוסכים רבים כלל לא בודקים את נתוני החסכונות הפנסיוניים שברשותם, ומוודאים שהם מותאמים לצרכיהם. כשמוסיפים לכך את העובדה שקשה לקרוא את הדוחות שחברות הביטוח ובתי ההשקעות שולחים מידי שנה ללקוחות בדואר, מקבלים מתכון לחיסכון מודחק, לא מטופל ולא מבוקר.

רוב הלקוחות אינם יודעים אך בחסכונות פנסיוניים ישנם משתנים רבים אשר ניתנים לשינוי על ידי בחירת הלקוח. לדוגמא:

  • מסלול השקעה

  • כיסויים ביטוחיים

  • הגוף המנהל

  • דמי ניהול

כל נתון שכזה ניתן ברוב המקרים לשינוי ועשוי להשפיע הצורה דרסטית על סכום הצבירה הסופי שיעמוד לרשות החוסך בתום התקופה.

בדיוק לשם כך חשוב לבצע ניתוח פנסיוני של התיק, בשלב כמה שיותר מוקדם, ולבצע התאמות בהתאם לצרכיו הספציפיים של הלקוח. כך נוכל למקסם את פוטנציאל היחסכון הפנסיוני במידה רבה.

כיצד עושים זאת?

על מנת שנוכל לבחון את כל חסכונותיו הפנסיוניים של הלקוח, אנו מבצעים פנייה ישירה למסלקה הפנסיונית. המסלקה הפנסיונית זהו גוף שדרכו, בהנחיית משרד האוצר, מקבלים בצורה מרוכזת את כל חסכונותיו הפנסיוניים של הלקוח באשר הם. גם אם ישנו חסכון קטן עם צבירה כמעט אפסית נוכל לראות זאת. לאחר קבלת מלוא המידע נוכל להבין היכן עומד הלקוח, מבחינה פנסיונית, נכון להיום. לאחר שניפגש עם הלקוח נוכל ללמוד להכירו. חשוב לנו להבין במה הוא עוסק, מהם הסיכונים להם הוא חשוף, כמה הוא מרוויח בפועל, האם קיימים חסכונות נוספים ברשותו, מהם מטרותיו לעתיד, מהם רצונותיו, מיהו בן או בת הזוג ומהם נתוניהם הפנסיוניים (חשוב להסתכל על בני זוג כעל מקשה אחת), ועוד נתונים נוספים. לאחר שקיבלנו את מלוא המידע מהמסלקה והכרנו את הלקוח וצרכיו, נוכל לערוך ניתוח תיק פנסיוני מקיף ובסופו להגיש ללקוח דוח מרכז הכולל את את כל החסכונות הקיימים עם המלצות לשיפור. כמו תמיד, הלקוח יוכל לבחור האם לבצע את ההמלצות בעצמו, בעזרת סוכן הביטוח שלו, או באמצעותנו. חשוב להבין, שינוי קטן בחסכון הפנסיוני יכול להשפיע בצורה משמעותית על הצבירה והקצבה העתידית. על כן, חשוב לא להקל ראש בעניין ולבדוק את הדברים לעומקם.

bottom of page