מקרה לקוח: לעשות סדר בכל הביטוחים

רקע:
לקוחה ותיקה של המשרד פנתה אלינו בבקשה שנעזור להוריה לעשות סדר בכל הביטוחים שהם משלמים. מדובר בזוג מבוגרים בני קרוב ל70. לדבריה, משהו נראה לה לא הגיוני והיא חושדת שיש להורים יותר מידי ביטוחים שהם כלל לא צריכים.
האתגר:
הלקוחה לא ידעה כמה כסף מוציאים ההורים מידי חודש על ביטוחים אבל היא הניחה שמדובר בסכום גבוהה. לא היו ברשותה פוליסות של ההורים ולא דוחות של חברות הביטוח. היא רק ידעה באופן כללי שההורים מוציאים המון כסף וחששה שפוליסות רבות אינן נחוצות.
פתרון:
בשלב ראשון, במטרה להבין על מה מדובר, ביקשנו לקבל בצורה מסודרת פירוט תנועות של חשבון הבנק ופירוט של כל כרטיסי האשראי שיש ברשות ההורים. כך למעשה ניתן לראות כמה כסף ההורים משלמים מידי חודש על ביטוחים ולאילו חברות ביטוח. לאחר קבלת הנתונים נדהמנו לגלות שההורים משלמים מידי חודש מעל 5,000 שח ביטוחים לארבע חברות ביטוח שונות. זהו סכום בהחלט יוצא דופן.
לאחר מכן, נפגשנו עם ההורים. בפגישה גילינו שהם חיים מפנסיה של 8,000 שח בלבד! כלומר, מתוך קצבה של 8,000 שח, מעל 5,000 שח מופנה רק לביטוחים והיתרה למחיה. ברור שזה חסר פרופורציה ומצב בלתי נסבל. הבנו גם שכדי להתקיים, ההורים נאלצים מידי חודש למשוך כסף מחסכון שצברו במשך כל ימי חייהם, על מנת לממן את עלויות המחיה.
היה ברור שיש צורך לאסוף את כל הפוליסות השונות של ההורים ולבדוק את טיבם, עלותם ונחיצותם. לשם כך פנינו לכל חברות הביטוח הרלוונטיות וקיבלנו מהן את הפוליסות השונות. בדקנו את כל הפוליסות לעומקן. מצאנו כפילויות ביטוח רבות. בחלקן הלקוחות שילמו מספר פעמים על כיסויים זהים שכלל לא היו מעוניינים לרכוש יותר מפעם אחת, ובחלקן שילמו מספר פעמים על כיסויים זהים שכלל אינם זכאים על פי החוק לקבל פיצוי כפול ממספר פוליסות. כלומר שילמו לחינם.
תוצאה בשטח:
ריכזנו את כל הנתונים בטבלה מסודרת הכוללת את מספרי הפוליסות, כיסויים וסכומי ביטוח בכל פוליסה, והמלצות מצידנו להמשך פעולה. מה חשוב להשאיר ומה כדאי לבטל.
הנחנו את הלקוחות כיצד לפעול ולמי לפנות, וחסכנו להם אלפי שקלים בהחזר החודשי.